Volg ons blog en blijft op de hoogte van ons nieuws

Het laatste nieuws, onderhoud, storingen & weblog.

Kies zelf welke PHP-versie je wilt (inclusief PHP7)

Geplaatst op 4 mei 2016

Vanaf vandaag is het mogelijk voor onze webhosting klanten om per gebruiker aan te geven welke PHP-versie er gebruikt moet worden.

Het wijzigen van de PHP-versie is super simpel te doen via het DirectAdmin controlpanel. Binnen een paar klikken draait bijvoorbeeld alles op PHP7. Naast het wijzigen van de versie is het verder ook nog mogelijk om de instellingen te wijzigen en modules in- en uit te schakelen.

Ook ondersteuning voor PHP 7

Het heeft even geduurd, maar hierdoor kunnen we ook direct 100% ondersteuning bieden voor PHP 7. Uit meerdere verschillende onderzoeken blijkt dat de nieuwste versie van PHP vooral veel sneller is dan de oude versies.

Wij raden daarom iedereen om zo snel mogelijk gebruik te maken van PHP 7. In de meeste gevallen is deze versie namelijk 20% sneller. Als je gebruikt maakt van bijvoorbeeld Wordpress dan kun je zonder enig probleem over schakelen.

Is jouw website nog niet geschikt voor PHP7? Geen probleem. Je kunt namelijk ook nog steeds kiezen voor oudere PHP-versies. Op dit moment bieden we naast versie 7 ook 5.3, 5.4, 5.5 en 5.6 aan.

Wijzigen van versie zonder downtime

Het wijzigen van de PHP-versie van jouw hosting pakket zal zonder enige downtime worden doorgevoerd. Zodra jij een nieuwe versie hebt gekozen is deze direct actief. Dit geldt voor alle wijzigen die je maakt aan PHP.

Je kunt dus heel gemakkelijk even snel testen of jouw website wel goed werkt op de nieuwe versie van PHP. Werkt het niet zoals het hoort? Binnen 10 seconden draait de gehele website weer op de oudere versie van PHP.

Categoriƫn

Waar zoekt u naar?