Volg ons blog en blijft op de hoogte van ons nieuws

Het laatste nieuws, onderhoud, storingen & weblog.

Voortaan standaard IPv6-adressen bij colocatie

Geplaatst op 27 september 2010

Zoals u wellicht weet, komt het eind van de standaard IP-adressen steeds dichterbij. Om helemaal klaar te zijn voor de toekomst leveren wij nu standaard ook IPv6-adressen bij al onze colocatie diensten. Op deze manier heeft u voldoende tijd om uw hard- en software voor te bereiden op deze nieuwe fase van het Internet.

Het is namelijk slechts een kwestie van tijd totdat de huidige IP-adressen niet meer leverbaar zijn. U zult dan moeten overschakelen op de nieuwe IPv6-adressen. Deze IP-adressen werken naast elkaar. U kunt beter vandaag geheel voorbereid zijn op de toekomst dan morgen.

Tevens zijn alle IPv6 geheel gratis. Dit in tegenstelling tot de oude IP-adressen welke steeds meer in prijs stijgen. Verder krijgt u een geheel eigen IPv6-range. Zo heeft u meer dan voldoende IPv6-adressen voor al uw diensten.

Wat is IPv6 ook alweer?

Internet Protocol versie 6 is een internet-laag protocol voor netwerken. Het is de opvolger van IPv4, de nu dominante IP versie. De belangrijkste motivatie voor het ontwerpen van een nieuwe IP versie was het uitputten van beschikbare IPv4 adressen. IPv6 lost dit probleem op met 128 bits adressen in plaats van de 32 bits adressen in IPv4. IPv6 biedt verder voordelen zoals state-loze autoconfiguratie, ondersteuning voor multicast, en betere netwerk-laag beveiliging.

Hoewel de eerste IPv6 RFC’s in 1996 uitkwamen, hebben veel commerciële netwerken IPv6 nog niet ingezet, mede dankzij het kip en ei probleem: veel access netwerken wachten met IPv6 tot IPv6 content beschikbaar is, en content netwerken wachten met IPv6 inzetten tot bezoekers content vereisen via IPv6.

Categoriën

Waar zoekt u naar?